Kurser

För extra träningstillfällen och tillfälliga kurser se under ”Evenemang”

Kurs våren 2018:

 

Kurserna startar 31:e januari

Lokal: Nacksta församlingshem,´Sallyhillsvägen 11.

 

Kostnad för 10 gånger 800 kr, studenter betalar 500 kr.

 

 

Grupp 1: 18:00-19:30

 

Den här kursen är till för dig som vill lära dig eller fortsätta att jobba med grunderna i argentinsk tango. Inga förkunskaper krävs. Vi arbetar mycket med att föra och följa, hållning och omfamning. Under kursens gång kommer vi att prova på bl.a. ångrasteg, korset, olika varianter av ochos och enkla giros. Vi rekommenderar att du även deltar vid praktikor för att kunna utveckla din dans.

 

 

Grupp 2: 19:45-21:15

 

Den här kursen är till för dig som känner dig trygg med grunderna och vill fortsätta att slipa på detaljerna. Du börjar få bra balans och försöker anpassa din dans till musiken. Vi arbetar mycket med teknik och tempoväxlingar. Under kursens gång kommer vi bl.a. att prova på sacadas, boleos och dekorationer. Vi rekommenderar att du även deltar vid praktikor samt går kurser för externa lärare för att kunna utvecklas och hänga med i turerna.

 

Stöddansare

 

Deltagare från grupp 2 är välkomna som stöddansare i grupp 1. Din uppgift som stöddansare är att hjälpa kursdeltagarna med de övningar som lärarna går igenom. Vid ojämna par är det alltid stöddansare som i första hand ska stå över. Som stöddansare får du chansen att repetera grunderna och finslipa på din teknik. Grupp 2 är enbart för kursdeltagare.

Anmälan och prova på

 

Anmälan

 

Anmäl dig till NBV: 060-12 16 50 eller sundsvall@nbv.se

 

OBS! Vi vill att du anmäler dig till NBV även om du tidigare har gått våra kurser.

 

Parvis anmälda har förtur eftersom vi strävar efter jämna par på våra kurser. Dock tas singelanmälda givetvis in i turordning. Är du osäker på vilken kurs du ska välja, prata med Elisabet Ritzén: 070-5553648.

 

 

Prova på

 

När som helst under terminen är du välkommen att komma till våra kurser och prova på argentinsk tango.